Skladování
Není-li doporučeno jinak, skladujte vždy v chladničce do +6 ˚C, ideálně ve vzduchotěsné nádobě, krabici. Spotřebujte do 48 hodin.
Alergeny
Dorty a jiné sladké je z mouky, másla, vajec, některé jsou z podmáslí nebo
i mléka. Tedy alergeny 1, 3, 7.
Krémy jsou individuální záležitost, informujte se, prosím. Jsou vyráběné z krému Mascarpone tedy č.7. , bílkovo-máslový z pasterizovaných bílků a másla tedy č.3,7 a dále dle individuálního požadavku.
V dortech a jiných sladkostech je tedy lepek a laktóza.
Trpíte-li nějakou alergií, nesnášenlivostí, i když se snažím vždy zeptat, prosím, informujte mě o této skutečnosti.
Děkuji Vám
Seznam alergenů
1 – LEPEK (pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich odrůdy)
2 – Korýši
3 – Vejce
4 – Ryby
5 – Arašídy (podzemnice olejná)
6 – Sója (sójové boby)
7 – Mléko
8 – Skořápkové plody (mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy,
pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie)
9 – Celer
10 – Hořčice
11 – Sezam (sezamová semena)
12 – Oxid siřičitý a siřičitany (E220, E221, E222, E223, E224, E226, E227, E228)
13 – Vlčí bob (lupina)
14 – Měkkýši
Barviva
Používám barviva, která splňují normy EU.
Upozornění
Dekorace z cukrové hmoty, či jedlého papíru mohou být vyztuženy špejlí nebo drátky. Při použití nejedlého komponentu na vašem dortu budete vždy informováni.
Doporučení před servírováním – tartaletky doporučuji před konzumací nechat alespoň 5 minut při pokojové teplotě. Náplň změkne a košíček se stane vláčnějším.
Také krém po obvodu dortu při pokojové teplotě po chvíli povolí a je sametově jemný a lehký 🙂