mija

Jmenuji se michaela jarošíková a cukrářské tvoření je mou velkou láskou, potěšením, relaxací a největší odměnou pro mě je radost a spokojenost oslavenců.

Myslím si, že dort v dnešní době už není jen kus zákusku při oslavě, je to dárek, něco, co potěší nejen chuťové pohárky svými rozmanitými příchutěmi, ale i zážitek pro oči a duši. Fascinuje mně dorty tvořit od pečení korpusů, kdy krásně naskočí, k plnění a finálnímu zdobení. Důraz kladu na detaily, každý dort je pro mne výzva a zážitek. Vždy se snažím najít společnou cestu se zákazníkem k dokonalému dortu. Přizpůsobit dort chuťovým představám klienta, zadanému tématu apod. Mou snahou je, aby dort měl čisté linie, byl vkusný a nepřeslazený (náplně s karamelem jsou výjimkou, co se míry sladkosti týče, karamel je z cukru a ten se „ošidit“ nedá :-), ale ta výsledná chuť přece stojí za to :-))

Dorty nepotahuji. Jsou obvykle obmazány máslovým krémem, dle Vašeho přání však dortu můžu dát čokoládový kabátek v podobě bílé, hořké nebo mléčné čokolády. Máslový krém (Swiss meringue buttercream) je sametově hebký, lehoučký, jemně ochucený tak, aby chuťově splýval s náplní dortu. Je jen lehce doslazen. Dekorace tvořím vlastnoručně, z cukrové modelovací hmoty, mléčné hmoty, jedlého papíru, rýžového papíru, perníku, meringue, sušenek, čokoládových ozdob a makronek. Dále na ozdobu používám fondánový tisk, ovoce a jedlé sušené květy.

Stále se učím novým věcem a dovednostem v cukrářském oboru, absolvovala jsem několik kurzů zaměřených na zdobení, výrobu a plnění dortů a dezertů. Sleduji nové trendy moderní cukrařiny a už teď se těším na nové kurzy, které i vám přinesou něco nového a neobvyklého.

Přehled absolvovaných kurzů